SZÖVEGGONDOZÁS

„Webdoktor” program
A mai világban egyetlen cég sem engedheti meg magának, hogy ne működtessen honlapot. Egy kattintásnyira vagyunk potenciális ügyfeleinktől, vevőinktől – de vajon mennyire bizalomgerjesztő, ha már a nyitólapunkon elírások, rossz elválasztás vagy ne adj' isten helyesírási hiba fogadja a látogatót?

A vállalkozások jelentős összegeket költenek webdizájnra, de a tartalmak nyelvi ellenőrzésére már nem fordítanak kellő figyelmet. Pedig kutatások bizonyítják, hogy egy termék forgalmát akár a felére csökkentheti a rossz helyesírás (l. Milliókba kerülnek a helyesírási hibák).

Cégünk az online kommunikáció korában is elkötelezett anyanyelvünk helyes használata mellett, és hisszük, hogy Önnek is fontos a nyelvi igényesség.

„Nyelvdoktor” program

Ezzel a programmal elsősorban a felsőoktatásban tanulóknak szeretnénk segítséget nyújtani szakdolgozatok, nagyobb terjedelmű beadandó dolgozatok nyelvi, nyelvhelyességi vagy akár stilisztikai javításával.

Szerkesztés, korrektúra

A szerkesztés során a jellemzően irodalmi műfajú írásokat vagy szakmai anyagokat még gördülékenyebbé, olvasmányosabbá tesszük úgy, hogy a szerzők, fordítók eredeti stílusát megtartjuk.

A korrektúra kizárólag helyesírási és nyelvhelyességi javítások elvégzését jelenti, általában a szerkesztési munkát követő fázis. Korrektorok olvassák át a nyomtatott vagy online sajtóban megjelenő tartalmakat is, ők ügyelnek arra, hogy a publikált cikkek a magyar helyesírás szabályai szerint, nyelvi igényességgel kerüljenek a nyilvánosság elé.